• Bilde1/4
  • Bilde2/4
  • Bilde3/4
  • Bilde4/4
Forrige Neste

Følg oss på facebook!

Logg inn

Kinobesøk 2012

Søndag 25.03.12 var Wesselengens Bataljon på kino med alliansekorpsene. Les referat fra dagen her.

 

 

Søndag 25.mars var første gangen i år at Wesselengens Bataljon skulle få lov til å værgudene med på sin side. Et fantastisk flott vær og skikkelig vårtemperatur ventet de ikke mindre enn 43 staute Wesselengsguttene som var klare for et kinobesøk. De aktive møtte opp i rådet i full uniform og gjorde seg klar til en litt lengre dag enn vanlig. Klokken 12:00 var rådslokalet fullt i bauekorpsgutter med lommen full av penger, klar til å se film, spise snop og drikke brus.

Korpset marsjerte forbi minnesmerket, ned Pitterhaugen og stilte seg opp nedenfor Fløibanen for å vente på alliansekorpsene Fjeldets Bataljon og Skutevikens Buekorps. Dessverre var oppmøtet blant de aktive i alliansekorpsene noe skuffende da Fjeldets Bataljon stilte med 13 aktive og Skutevikens Buekorps med 28. Det gleder selvsagt en Wesselengssjef å lede det største alliansekorpset gjennom byn, men samtidig bekymrer det en buekorpsgutt å se to flotte korps med så få aktive på linje. Uansett var alle tre sjefene innstilt på at det skulle bli en fin og minnerik dag. Sammen satte korpsene kursen mot Bergen Kino gjennom byn.

 

Korpset oppstilt sammen med alliansekorpsene

 

Vel framme i god tid før filmen var det satt av nok tid til toalettpauser og handling av snop, popcon, brus og alt annet sukkerinnholdig som kunne friste de aktive. Tradisjon tro så er det alltid de yngste og minste som har mest å bære på inn i kinosalen. Etter at offiserer og underoffiserer hadde lagt på plass alle effekter og hjulpet de yngre med ymse handling, var det duket for filmen "Lorax - Skogens vokter". Filmen falt i god smak hos alle aktive.

Etter filmen var det klart for felles marsjering med alle tre korpsene ved siden av hverandre gjennom byn. Alliansen fikk en god del oppmerksomhet fra byens innbyggere samt de tidlige turistene som allerede hadde funnet veien til republikken denne flotte vårdagen. Det var god lyd i slagergjengen og fantastisk flott marsjering fra samtlige. Det tiltrekker seg selvsagt en del oppmerksomhet når 84 staute buekorpsgutter understreker at våren for lengst er kommet. Korpsene delte seg ved Kjøttbasaren og det var selvsagt duket for slagerkonk i svingene. Wesselengsslagerne hadde gode tanker om konkurransen på forhånd og det gikk som det måtte gå, med eminent seier. Det skal nevnes at det var god innsats fra de andre korpsene også.

Glad og fornøyd vandret de aktive opp igjen til rådslokalet hvor det ventet kake og saft. Ingen Wesselengsgutter kan klage på denne flotte dagen. Dagens kinobesøk blir en del av buekorpshistorien og vi kan bare se frem til neste års kinobesøk med alliansen.

Vi takker alliansekorpsene for en fin dag og takker Bergen Kino for et godt samarbeid. Sist men ikke minst, takk til alle aktive som stilte opp denne dagen. Dere er alle sammen med på å bidra til at byens beste buekorps blir enda bedre!

 

Alliansekorpsene på vei til Bergen Kino med Wesselengens Bataljon i spissen